Wie ben ik

Wie ben ik

Ik ben Monique Dijns-den Hollander.

Geboren in 1961 in Amsterdam en via diverse omzwervingen (via Montfoort, Grave en Emmen), kwam ik met mijn man in Meppel terecht. Onze 2 kinderen zijn al uitgevlogen en inmiddels ben ik oma.

Na de middelbare school wilde ik graag verloskunde studeren, maar dat was op dat moment niet realiseerbaar. Door de jaren heen heb ik verschillende leuke banen gehad, maar verloskunde bleef trekken. Toen in Groningen een opleiding verloskunde startte, heb ik alsnog een droom kunnen laten uitkomen. Ik kwam er aan het eind van het eerste jaar achter dat dit toch niet bij mij past. Wel heb ik heel mooie en goede dingen geleerd!

Niet lang daarna ben ik in Utrecht aan de Nederlandse Doula Opleiding begonnen (de eerste lichting!) en kon ik alsnog een deel van mijn opgedane kennis gebruiken. Als Doula kan ik mensen veel beter begeleiden rondom en tijdens de bevalling, op een niet medische wijze. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen de juiste ondersteuning kan krijgen, op dit bijzondere moment in een mensenleven. Inmiddels heb ik al meerdere stellen en single-moeders bij de bevalling bijgestaan en een badbevalling begeleidt. Telkens met een positieve ervaring op de bevallingen terugkijkend!

Om mijn aanbod uit te breiden heb ik in 2011 een opleiding tot HypnoBirthing® practitioner (cursusleidster) gedaan. Let er altijd op dat je een speciaal getrainde HypnoBirthing® instructeur hebt. Ik kan je dus op een ‘gewone’ manier begeleiden, maar ook als HypnoBirthing-doula! Tevens mag ik verloskundigen en andere geboortezorgverleners trainen, zodat ze zich “HypnoBirthing vriendelijke zorgverlener” kunnen noemen. Deze training is oa KNOV geaccrediteerd.

Elk jaar voldoe ik aan de hercertificeringseisen die gesteld worden door het HB Instituut. Ik ben lid en penningmeester van de beroepsvereniging HypnoBirthing Nederland & België. Via HypnoBirthing ben ik met boeiende mensen in aanraking gekomen, zoals Marie Mongan (oermoeder van het HypnoBirthing Instituut), Sherry Gilbert (voormalig directeur van het HBI), dr Michel Odent (Franse gynaecoloog), Debra Pascali (USA doula) en Jennifer Walker (Spinning Babies).