Ervaringen

Ervaringen

Na een zware zwangerschap waren Remco en ik blij dat we zouden worden in geleid. We waren inmiddels vanaf week 23 inspanning. Ontstoken schaambot, bekkenklachten werkten ook niet mee. Ons kleine meisje dacht daar precies hetzelfde over. Vroegtijdig indalen en voorweeën. Tijdens de cursus hadden we geleerd om rustig te blijven en te ontspannen. De laatste weken heb ik dat ook veel gedaan, liggend op de bank en luisteren naar de MP3. En toen was het zover, er een ballon geplaatst worden. Ik had goede moed, had zelfs zin in de bevalling totaal niet bang. 😊 Ja bang voor de infuus maar de bevalling: nee. Nadat de ballon geplaatst was gingen we naar de kamer waar Remco en ik moesten overnachten. Door de ballon deed mijn buik zeer en had ik een warme kruik. Bewegen wist ik nog van de cursus. En ik liep rondjes. 😊Heupen wiegen zodat de pijn weg was.

De nacht was rustig en moesten om half 6 in de ochtend wakker zijn. Om 6 uur kwam de verloskundige. Yes ballon was eruit gevallen 3 cm ontsluiting het kon beginnen!
Ik was zoooo positief en pakte alle spullen om naar de verloskamer te gaan. Maar er was geen verloskamer vrij. Nou dikke pech niet dus alles vol. Dus konden we naar huis en zaterdag melden om 7 uur. 😌Teleurgesteld gingen we naar huis. Die dag dus maar bijgeslapen voor de volgende dag.

Zaterdag 7 uur; vol van moed en blijheid. Verloskundige kwam. Wou de vliezen openen. Bah… weer slecht nieuws. Ons meisje was bewogen naar achteren en nu kon ze er niet bij. Enigste wat nu kon was gel en dan zondag kijken.
Moed liep in mijn schoenen. Bah bah bah ik zal het vloekwoordenboekje hier maar achterwege laten. Door al dat gewroet van de verloskundige deed alles daaronder zeer hoe erg ik focuste op ontspanning het voelde echt niet prettig. De gel was ingebracht en de dag vulde zich met buikpijn.

Volgende dag. Stond ik om 5 uur klaar, ik was klaar wakker. De verloskundige kwam om 6 uur. Weer voelen, yes we kunnen bij je vliezen zei ze. 😊 En hopla daar kwam de vloedgolf van vruchtwater welliswaar 2,5 liter. Daarna gingen we snel naar de verloskamer en werd ik aangesloten op de wee-opwekkers. Ik had als tip gekregen tijdens de cursus dat we langzaam konden toevoegen en daar ook om gevraagd. Ze waren daarmee akkoord 😊

Daar zat ik samen met mijn moeder en Remco er helemaal klaar voor. Mijn lichaam dacht daar anders over want binnen een 15 minuten kwam de eerste wee al aan. Wauw zo voelt dat dus. Ik kon hem goed de baas zijn. Al merkte ik snel dat mijn bekken zeer pijnlijk was. Bam weer eentje, huh zo snel. Maar ik kon me ontspannen en de weeën de baas zijn! Maar helaas niet mijn bekken, dat bleef zeer doen.
Onder de douche dacht ik dus, met al die snoeren onder de douche. De verloskundige kwam kijken en zei dat mijn bloeddruk hoger werd vanwege geen rust en adviseerde een ruggenprik. Nee zei ik. Ik wou het allemaal zelf doen controle daar hou ik van.
Het uur was nog niet eens om en ik lag dubbel van de pijn. Ik dacht niet eens aan de weeën. Niet eens gevoeld. Remco keek me aan en zei neem die prik, het is niet erg. Ik ontspande en zei oke doe maar.
De verloskundige ging bellen en kwam weer met slecht nieuws 😌Er was net een operatie begonnen en zou 2,5 uur duren. Intussen kon ik morfine krijgen. Ik was zo moe van de bekkenpijn dat ik zei ‘ram er maar door’
Ik kreeg morfine. Pfoe ik was blij. Wat een ontspanning ik kon mezelf focussen op de weeën. Die ademde ik zo weg….
Heel snel werd ik van de morfine afgehaald en mocht ik gaan persen: na 4,5 uur al 😊
Ik pakte mijn moeder vast en Remco en zei dit lukt me. Met 41 minuten lag ons kleine meisje Isabella Sophia op mijn buik…..
Heerlijk ik wou niet meer anders. Zoals aangegeven werd er een uur later pas door mijn moeder en Remco de navelstreng doorgeknipt.

Ondanks alle tegenslagen, ook van voor de bevalling, stond ik er sterk in. Relaxt zoals ik ook wou.
Ik heb enorm veel gehad aan de cursus en ben een stukje dichter bij mezelf gekomen.
Ik ontspan nu zelfs meer als er een prik of iets moet gebeuren.
Bevallen zou ik zo weer doen. Het kost kracht. Maar die heb ik! En dat had ik anders nooit geweten 🙏🏻’

Kirstin

Na een moeilijke eerste bevalling (weeën storm en totaal ruptuur) zag ik behoorlijk op tegen de bevalling van ons tweede kindje. Maar na de HypnoBirthing cursus van Monique stonden we er zo positief in dat ik zelfs thuis wilde bevallen! Wat een fijne cursus was het en wat een vertrouwen hadden ik en mijn man erin gekregen.

Op 22 maart 2018 begonnen s ochtends de weeën. Het was niet pijnlijk en ik kon alles gewoon doen, heb zelfs nog de paardenbak uitgemest. Mijn moeder was wel voor de zekerheid gekomen, voor mijn zoontje van 3,5. Maar mijn man is gewoon blijven werken aangezien het niet echt doorzette. Pas tijdens het avondeten werd het iets heftiger maar nog steeds goed te doen. Ik ben op de balans bal gaan zitten en om 20:30 kwam de verloskundige. Ik had al 8cm! Met de regenboog affirmatie van de cursus op de achtergrond en kletsend tussen de weeën door kwam het moment dat ik naar beneden moest om even te plassen. Daar op de wc scheurde mijn vliezen en kwam er direct persdrang! Alles werd snel naar de woonkamer verplaatst en daar werd na een kwartier onze prachtige zoon geboren!

Zonder de cursus en Monique had ik nooit deze pracht ervaring kunnen hebben, dat is 1 ding wat ik zeker weet!

Ragna

Monique laat je bewustzijn groeien rond de komst van een kleine. Ze combineert prachtige inzichten met praktische tips. Zij prikkelde ons om stil te staan en bewuste keuzes te maken over dingen waar wij niet over nagedacht hadden. De oefeningen hielpen enorm om te ontspannen en op mijn bevalling kijk ik heel positief terug. En ook belangrijk… wij vonden het fijn om de hele voorbereiding van de bevalling samen te doen in een vertrouwde setting.

Alya, in februari 2014 thuis bevallen van een prachtdochter!

Oriënterende naar een zwangerschapscursus die EN gericht was op de kracht van een vrouw EN het mooie ook van een bevalling, EN waar je als aanstaande ouders beide aan mee kon doen..zo kwamen we op hypnobirthing terecht!
We kwamen dit tegen in het zoeken naar informatie over een badbevalling, want dat wilde ik graag. EN natuurlijk zochten we naar een vriendelijke cursusleidster en die vonden we in Monique! Ze is open, vrolijk, ging in op al onze vragen en gaf goede en duidelijke informatie. Het was te merken dat ze de cursus gaf uit echt enthousiasme.
Voor de bevalling had ik allerlei dingen in huis gehaald om evt te gebruiken bij de bevalling, zoals een geboortetens om de pijn te verlichten en een bal om op te zitten, maar alles heb ik niet hoeven gebruiken. De ademhaling en concentratieoefeningen, samen met het warme water van het bad, hielpen al genoeg!

Bij veel cursussen hoor je de medische achtergrond, die gericht is op pijn en pijnbestrijding en hier ben je vooral gericht om in te gaan op je eigen krachten, die te versterken en je eigen te maken. Deze cursus gaat daarmee dieper dan een gewone cursus! Het gaat over de relatie/samenwerking tijdens de bevalling tussen moeder en kind. SAMEN, met de a.s pappa er ook bij, vonden wij het een bijzondere ervaring! Voor mij zou dit in de plaats mogen komen van de reguliere cursus en zou mooi zijn als iedere vrouw dit leert.
Ons kindje is vanaf het begin een tevreden rustig meisje, wat we o.a toeschrijven aan de rustige manier van ter wereld komen!

David en Sonja KroezeGeboorte van ons eerste kindje: Tirza Anna Kroeze, 12-04-2014

Een echte droombevalling. Zo durf ik de geboorte van mijn zoontje (eerste kindje) te noemen. Ik ben er van overtuigd dat ik zonder de HypnoBirthing (die echt súper leuk wordt gegeven door Monique) niet zoveel vertrouwen in mijn lichaam zou hebben gehad. Een sterrenkijker, bijna 3 uur persen, maar dankzij de HypnoBirthing kon ik volledig in mijzelf keren, rustig blijven en zonder ‘kleerscheuren’ (in bad) m’n ventje verwelkomen. En niet onbelangrijk; ook voor stoere mannen is de cursus heel geschikt! Die van mij heeft enorm veel geleerd, vond het oprecht leuk en was daardoor in staat rustig te blijven en mij 15 uur volledige steun te geven. Kan wel uren door vertellen, maar je moet het gewoon ervaren. Echt een aanrader!

Willemien, mama van Joël, geboren op 22 juni 2014