Ervaringen doula

Ervaringen

Met geen pen is te beschrijven hoe dankbaar we zijn dat jij ons zo goed en fijn geholpen hebt bij de geboorte van onze kleine meid.

Dankzij jouw kalmte, warmte en liefde is ons kleine meisje zo mooi en rustig ter wereld gekomen!

Je was onmisbaar en daarvoor zullen wij jou altijd dankbaar zijn.

Nogmaals dank voor alles, veel liefs,

T, N, I & C, juli 2020

Regelmatig denk ik nog terug aan mijn zwangerschap en bevalling, of kijk even naar het fotoboek van destijds. En elke keer voel ik weer zo’n dankbaarheid als ik op een foto jouw hand boven mijn hoofd zie nadat ‘de klus’ was geklaard en ik mijn prachtige dochter in mijn armen kon vasthouden.

Wat heb je het fantastisch gedaan en wat ben ik blij dat ik je destijds als doula heb ingezet. Ik heb het als een hele grote steun ervaren dat je erbij was. Zowel voor als tijdens de bevalling.

Mooi dat je vrouwen zo wilt helpen bij hun bevalling, ik hoop dat je er nog heel veel mag en kunt begeleiden! En je moet als doula ook wel wat kunnen incasseren met niet al te genuanceerde opmerkingen van barende vrouwen, haha. Gelukkig kun je dat.

Rian, juni 2015

Wat een dag zou ’t worden! Ik had behoorlijk last van rugweeën en die kan je helaas niet wegpuffen. Die buikweeën waren wel te doen (lees: weg te puffen), maar die rugweeën!

Ik hoefde niets te zeggen tegen Monique, die zag de weeën aankomen en daar ging ze weer hoor! Heerlijk, dat hele harde duwen in mijn rug. Af en toe kreeg ik ’t commando dat ik iets moest eten of drinken. Ik had van tevoren gezegd dat ik niet wilde dat ze me te lang lieten martelen. Dat als ’t niet vanzelf wilde, dat ik dan hulp zou willen, op wat voor manier dan ook…. Ik weet nl dat sommige vrouwen aangeven absoluut geen hulpmiddelen willen, maar ik wilde juist dat gemartel niet.

Toen ik na totaal 16,5 uur waarvan 2 uur persen, een infuus en behulp van een vacuümpomp eindelijk mijn zoontje op mijn buik had, was ik zo trots op mezelf! Ik had ’t maar mooi gedaan samen met Monique!
Mijn bevalling: daar kijk ik met een tevreden, warm gevoel op terug. En dat is mede te danken aan Monique, mijn doula.

Femmy, november 2011